Terug naar overzicht

Financiële districts in de wereld

Leestijd: 3min min.

IFC +

9/28/2022

Soevereiniteit

Er zijn locaties in de wereld waar de normale wetgeving niet telt en die volledig soeverein zijn. Hier wordt dikwijls gebruik van gemaakt door grote financiële instellingen want op die plaatsen staan ze boven de wet van het land waar ze gevestigd zijn. Absurd zou je denken want dit zijn broeinesten van geld, macht en corruptie.

Bis bank

De allereerste in dit rijtje is de BIS bank, de Bank of International Settlement. Dit is de centrale bank van de centrale banken, de uber bank dus. Deze is gevestigd in Basel Zwitserland en daar stopt het dan ook. De BIS bank en zijn gronden zijn onafhankelijk en soeverein met hun eigen wetten en politiediensten. Komt er ook nog bij dat geen enkele overheid inzage krijgt in het reilen en zeilen van de bank. Ook gaan de geruchten de ronde dat geheime overheidsdiensten daar met een rekening zich verstoppen aan het oog van iedere vorm van controle. Ook is het zo dat iedereen die voor de bank werkt volledig immuun is en dus nergens ter wereld kan worden vervolgd.

Vaticaan

Het verzamelpunt van de katholieke kerk valt ook onder een gelijkaardig statuut. Volledig onafhankelijk en souverein. Het Vaticaan ligt in Rome maar heeft er verder niets mee te maken. Ook dit is een gecentraliseerde instelling die über machtig is. Het stamt uit de glorieperiode van het romeinse rijk. Van hier uit zijn ze betrokken bij heel wat lucratieve ondernemingen waaronder bijvoorbeeld olie en wapens. Naast de bank van het Vaticaan wordt ook heel wat gespaard op de Bank of England waardoor ze rechtstreekse banden hebben met de Rothschild familie. Niemand kan het Vaticaan iets maken, ze staan letterlijk boven de wet en zijn dus onaantastbaar.

The city of London : The city

De City of London ook wel de Firm genoemd is gelegen in het oudste deel van van London en is eigendom van de centrale bank van Engeland, the Bank of England. Deze plaats is een verzamelpunt van financiële instellingen, op die manier kunnen ze te werk gaan zonder dat ze zich aan de Britse wetgeving moet onderwerpen. Dus ook volledig souverein. Er is een sfeer van wetteloosheid en kort termijndenken. Deze werken hand in hand, alsook de werknemers kunnen ieder moment zonder bescherming op straat worden gezet. Joris van Luyendijk heeft er een mooi boek over geschreven “Het kan toch niet waar zijn”. Doordat iedereen die financiële producten ontwerpt, op basis van commissie, ieder moment op straat kan worden gezet, proberen ze ervoor te zorgen dat die producten op zo’n kort mogelijke tijd zoveel mogelijk winst opbrengen. Door het kort termijn denken is de markt overspoeldt met financiële producten die op de lange termijn verwoestend kunnen zijn. Volledige souverniteit en totale vrijheid van controle. Zelfs de koning moet toestemming vragen aan de burgemeester om het grondgebied te betreden.

District of Colombia (Washington DC)

Wat veel mensen niet weten is dat Washington niets te maken heeft met Amerika maar een zelfstandig bedrijf is die losstaat van de Amerikaanse wetten en met zijn eigen vlag. Het is wel zo dat er Amerikaans belastinggeld naar deze regio gaat, regelrechte oplichting. Ook in deze regio’s zijn het zoals de bovengenoemde steden een verzamelplaats van financiële instellingen en banken. Het private bedrijf “The federal reserve” van Amerika, de centrale bank dus, is gelegen in Washington en valt dus ook niet onder de Amerikaanse wetgeving. De bank heeft dus eigenlijk niets te maken met de burgers van het land, noch de overheid. Hetzelfde geldt ook voor de President en de congresleden. Deze werken dus voor het bedrijf Washington en niet voor Amerika. Een akelige gedachte als je er even bij stilstaat.

Het feit dat deze “steden” bestaan bewijst héél goed het feit dat de machtigen der aarde liever geen pottenkijkers hebben en te werk willen gaan zonder dat ze onderhevig zijn aan de normale wetten. Deze regio’s zijn broeinesten van corruptie, macht en controle zonder dat ze verantwoording hoeven af te leggen tegenover om het even welk land of instelling. Zo zijn hier verschillende machtsorganen ontstaan zoals de organisatie die de opwarming van de aarde wil tegengaan. De centrale banken, ook vind je daar de Big Pharma terug en de controle organen van de lokale overheden en van de rechten van de mens. Het zou hier gaan om welgeteld 13 families die de controle strak in handen houden. Het wordt echt tijd dat de mens opstaat en de machten die zijn omverwerpt. Enkel zo kunnen we naar een wereld evolueren die voor iedereen aangenaam is.


Deel op sociale media